Alla inlägg under december 2009

Av Sofie - 20 december 2009 05:50

Tycker inte alls om utgången på gårdagens "Robinson". Först och främst så var det fel lag som hamnade i örådet och för det andra var det fel person som åkte ut. Ville inte att någon i det laget skulle åka. Varför engagera sig så i ett tv-program?


Idag ska Fredrik och jag sätta oss i bilen och brumma iväg till Borås. Nog ganska mycket folk, med tanke på att det är sista lediga dagen innan jul för många. Vi funderar även på en tur till "Jul på Liseberg". Kan tänka mig att det är väldigt fint där nu, när det till och med är snö ute. Så det blir mycket åkande imorgon. Först åker vi åt ena hållet och sen åker vi åt andra hållet =)


  

Av Sofie - 19 december 2009 21:18

Nu är vi hemma igen, och väntar på att Robinson ska visas på tv4-play. Vi hann inte se färdigt hela och vill så klart veta vem som åkte ut.


Har kvar hur mycket fikabröd som helst, så får se till att bjuda hem folk snart igen. Det är alltid bra att ha i frysen i och för sig.


Huvudpersonen på kalaset idag var ju egentligen Fredrik, men när jag tittar i kameran nu efteråt så är det ändå en viss liten lillkille som dominerar....


  


Mosters sötnos - helt genomgo.... Noel ville att han och jag skulle äta vår fika på golvet. Det gjorde vi givetvis då. Picknick på golvet.


Tidigare idag spenderades tiden hemma hos mamma och pappa. Skulle hjälpa till att klä granen. Noel var utklädd till Tomte, dagen till ära =).


  




Här står han på övervåningen och tittar nerför trappan. Han undrade nämligen vart Moppa tog vägen. Själv är jag iförd klänning, vilket händer väldigt sällan. Bilden gör väl inte direkt klänningen rättvisa =)


  

Av Sofie - 19 december 2009 16:04

Hittade detta recept på nätet för några veckor sedan. Kommer dock inte ihåg var. Men vi åt den idag på kalaset och den fick mycket beröm. Så testa om ni vill.


  


Saffranskaka

 

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 pkt saffran

1 sockerbit

1 dl varmt vatten


Vispa ägg och socker poröst. Stöt en sockerbit med 1 pkt saffran i en mortel.( hittade ej min men hammare och plastpåse funkar också, :-)

Häll i smeten innan mjölet. Spara lite till glasyren.

Tillsätt mjöl, vanilijsocker och vatten. Rör om.

Häll i smörad och bröad form.

Grädda i 175 grader ca 25 minuter.


Glasyr:

ca 50 gram smör

1 äggula

1 dl socker

1tsk vaniljsocker

lite saffran


smält smör, ta av grytan och rör i resten av ingredienserna.

Häll på kakan, strö mandel/ pärlsocker/ florsocker

Vispa grädde, häll gärna i lite mandellikör eller syrup med amarettosmak. Glass funkar också.


  

Av Sofie - 19 december 2009 06:04

Här sitter jag. Kan inte sova för jag mår så illa. Men det går säkert över. Förra året vid denna tid låg jag alltså hemma med magsjuka. Det var sådär lagom trevligt, men det vet ni väl redan för alla har ju känt av det åtminstone en gång. Inte mycket vettigt på tv såhär dags, om man inte tycker om reklam, och det gör inte jag. Jag kan dock erkänna att det emellanåt kommer reklamfilmer som är riktigt underhållande....



Av Sofie - 18 december 2009 14:49

Fick idag hem detta ursöta julkort på min systerson Noel. Syns dessvärre inte så tydligt men bättre än inget =) Nu sitter det på kylskåpsdörren i alla fall, så att jag får se honom varje gång jag besöker köket.


  


Fredrik fick några av sina presenter imorse....


  


Nu ska jag klä på mig och ge mig ut en sväng...


  

Av Sofie - 18 december 2009 14:39

Eftersom jag inte har hört något från jobbet jag sökt ännu så betraktar jag detta jobb som förlorat. Kan inte tänka mig att det ska behöva ta såhär lång tid annars. Så det är bara att börja leta efter nytt.


Dagen har jag tillbringat tillsammans med dammtrasa, dammsugare och skurborste. Måste göra rent och fint inför morgondagens stora event - kalaset. Ikväll ska Fredrik och jag ner till mamma och pappa och äta taco. Skönt att slippa laga maten själv för en gång skull =)


När jag kom hem från min tur till centrum innan så stod det ett paket med blommor utanför dörren. Blommorna är adresserade till Fredrik. Kan undra vem de är ifrån. Kanske en hemlig beundrare? ;) Men tror nog snarare på att de kommer från hans föräldrar... Det återstår att se när mannen i hushållet kommer hem. Han sitter nog i fikarummet på jobbet nu och har precis bjudit hela bygget på mina hemmagjorda vaniljbullar....


Jag har lyckats hitta en ny blogg som jag tycker om.


  

Av Sofie - 18 december 2009 06:03

Nu ska jag snart in i sovrummet och väcka Fredrik med min skönsång. Ställde klockan så att jag skulle komma upp tidigare än honom. Tror inte att han vaknade av den i alla fall. Imorgon blir det lite kalas här tillsammans med min släkt. Eftersom Fredriks släkt håller till ungefär åttio mil härifrån så får han hålla tid godo med min släkt, som för övrigt avgudar Fredrik. Vem gör inte det? ;) Lite tråkigt faktiskt att hans familj bor så långt bort, att man inte får träffa dem oftare än så. Tråkigt för Fredrik också såklart.


Va tycker ni, ska jag sjunga? Nä, man ska inte skrämma karln så tidigt på morgonen.....


Snart är det nytt år också. Det kommer att bli ett speciellt år!


  

Av Sofie - 17 december 2009 20:57

Idag har jag klippt mig. Det har Fredrik vetat hela tiden. Att det var idag jag skulle klippa mig, men han har minsann inget sagt. Förmodligen inte märkt det. Typiskt karlar. Tror inte att han kommer att märka det heller, om han nu inte skulle läsa min blogg... men det tror jag inte att han gör.


Kärleken spirar för vissa par i "Bonde söker fru". Nu är jag ju såklart nyfiken på morgondagens avsnitt så att man får veta hur de har gått för de fyra paren. Tror egentligen att det bara är Thilde och Stefan som fortfarande håller ihop, kanske även Janne och Åsa. Det återstår att se imorgon.


Ikväll när jag lägger mig för att sova är jag tillsammans med en 28-åring, men när jag vaknar är jag plötsligt tillsammans med en 29-åring. Hur kan det komma sig?


För övrigt går jag och lägger mig aningen irriterad.... faktiskt....


  

Ovido - Quiz & Flashcards